Top 3. Daniel Zărnescu, Sara Raymond și Serena Williams

În acest nou articol din categoria TOP 3 voi menționa 3 persoane care ne pot inspira în ”creșterea” noastră.

Locul 3. Gamification, de la Daniel Zărnescu

Apreciez stilul lui Daniel Zărnescu, destul de direct; niciodată nu te va plictisi cu sfaturi de genul ”pune-ți ceasul departe de pat ca să te trezești mai bine”. Este un expert în coordonarea proiectelor, pe care l-am descoperit mai bine citindu-i cărțile ”Antreprenoriat” și ”Esența Eficienței”. Dintre toate articolele lui mi-a atras colecția Gamification, în care explică abordarea proiectelor grele prin crearea mentală a unei povești cu un erou înconjurat de dușmani și aliați. Îmi place atât de tare ideea încât o să-mi listez colecția de articole ca să o țin lângă mine pentru planurile mai complexe. Acesta este linkul articolelor: http://construimimperii.ro/blog/gamification-toate-articolele-reunite/

Locul 2. Mindful Movement – cu Sara Raymond

În această călătorie lungă spre măiestria șahului am ajuns să înțeleg importanța concentrării și a liniștii interioare. Am încercat diferite metode de meditație, inclusiv aplicații, dar cel mai mult mi-a plăcut canalul de Youtube Mindful Movement, cu vocea Sarei Raymond. Tehnicile sunt simple, durează între 10 și 30 minute, nu-ți vorbește nimeni în indiană, nu trebuie să stai în poziții incomode, sunt perfecte pentru început. Un efect pozitiv asupra mea l-au avut meditația de dimineață și cea de concentrare; pe cea de concentrare o folosesc la prânz, chiar și de la serviciu, cu luminile stinse. Când telefonul sună, multe e-mail-uri intră în Inbox, sarcinile se adună pe Google Calendar, mai apar și probleme de rezolvat acasă, sunt suficiente doar 10 minute de pauză, în care să-mi relaxez creierul și să accept ”energia pozitivă universului”, mă ajută să fiu calm până la sfârșitul zilei.

Locul 1. Pe linie, de la Serena Williams

Îmi plac campionii, mai ales cei care ies în evidență și printr-un caracter ieșit din comun. O admiram pe Serena Williams dar, după ce am citit autobiografia ”Pe linie”, mi-am dat seama ce fel de sportivă vedeam pe ecrane…o luptătoare, dar și o femeie sensibilă, crescută de părinți care îi planificaseră viitorul în tenis, înainte de naștere. Totul începe cu 5 surori Williams, într-un dormitor cu 4 paturi, în care ea (mezina) trebuia să doarmă într-un pat diferit, în fiecare noapte. În timp ce se antrena cu mingi vechi și aproape dezumflate, se auzeau împușcături în cartier, dar tatăl continua antrenamentele spunându-i să ignore ”artificiile”. Vă mai dezvălui doar că mi-au plăcut însemnările motivaționale din caietele de meci.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s